Bereidingswijze
Verwarm
de oven voor op 180˚C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Prik de helft van de
plakjes bladerdeeg in met een vork. Halveer de bollen mozzarella, snijd een
kruisje erin en druk in elke halve bol mozzarella een cherrytomaat. Leg de halve
bollen mozzarella op de ingeprikte bladerdeegplakjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
Pluk en scheur de basilicum. Bestrooi de mozzarella eerst met basilicum en
daarna met Parmezaanse kaas. Bestrijk de randen licht met het eidooiermengsel
en leg de andere plakjes bladerdeeg erop. Maak met een mes een sneetje aan de
bovenkant van het bladerdeeg zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het bakken. Steek
de pakketjes uit met de steker en druk de randen goed aan. Verdeel de pakketjes
over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de pakketjes
met het eidooiermengsel en bestrooi met het maïsmeel. Bak de Caprese hapjes in
circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Wat vond jij ervan?
Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties