De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Boerenkoolstamppot met zoete-aardappel en chipolataworstjes

Maak deze verrassende boerenkoolstamppot met zoete aardappel en kruidige chipolataworstjes van Wim Ballieu.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Verrassende stamppot met zoete aardappel en chipolataworstjes

Een recept van

Wim Ballieu

Wim Ballieu

"Naast aardappelpartjes voeg ik ook zoete aardappel toe voor dat lekkere zoete smaakje"

Bereidingswijze

Boerenkoolstamppot

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Roerbak de boerenkool 2 minuten. Voeg de aardappelpartjes en de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 5 minuten bruin.

  2. Schenk de groentebouillon erbij. Leg de deksel op de pan en stoof de aardappelen in 15 minuten zachtjes gaar.

    Voeg met de bouillon 3 takjes tijm en 1 blaadje laurier toe. Verwijder de kruiden weer voor het stampen van de aardappelen.

  3. Grill intussen de worstjes in de hete grillpan of op de barbecue in 5 minuten bruin en gaar. Smelt de helft van de boter in een sauspan. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de stroop en het bier toe en laat de saus op laag vuur 10 minuten inkoken.

  4. Voeg de resterende roomboter aan de aardappelen toe en stamp grof. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat en peper. Schep de stamppot in een schaal en leg de worstjes erop. Schenk de biersaus erover.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.