Stap 1:
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Stap 2:
Stook een houtskool-barbecue op tot een temperatuur van 200 °C. Grill de T-bone eerst circa 2 minuten rechtop op het bot. Grill het vlees daarna circa 4 minuten per kant. Keer het vlees niet vaker om dan nodig is. Grill tot de kerntemperatuur moet circa 45 °C is. Je kunt dit controleren met een kernthermometer. Verplaats het vlees eventueel naar een koeler gedeelte op de barbecue om het vlees langzaam verder te garen.
Stap 3:
Haal het vlees van de grill, verpak in aluminiumfolie en laat het minstens 10 minuten rusten. Snijd het vlees in dunne reepjes. Bestrooi met grof zeezout en versgemalen zwarte peper en besprenkel met een scheutje olijfolie.
Tip: Geen barbecue? Je kunt de bistecca ook grillen in een hete grillpan. Smeer dan het vlees van tevoren in met een klein beetje olijfolie.
bistecca alla fiorentina
Maak kennis met de koning onder de steaks: de bistecca alla Fiorentina. Gegrild boven gloeiend hete kolen; dit is een Italiaanse eet-ervaring die je niet snel zult vergeten! Hugo deelt zijn recept uit Toscane, dus lees snel verder.
0 reacties