Snijd de aubergines in frietvorm. Schep de bloem op een bordje. Kluts de eieren op een bordje. Meng de panko met de geraspte Parmezaanse kaas op een bordje. Wentel de auberginereepjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Verhit een ruime scheut olie in een brede pan (of gebruik een frituurpan) en frituur de auberginereepjes in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Rode basilicumpesto
Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Pel en halveer de knoflook. Pluk de basilicum. Pureer de pijnboompitten, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en de olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer tot een grove pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Griekse salade
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 7 minuten. Giet af en laat schrikken onder koud water. Schil en snijd de komkommer in plakken. Pluk de beide basilicumsoorten en de frisée. Snijd de feta in plakken en daarna in driehoeken. Pel en halveer de eieren.
Serveren
Verdeel de komkommer, frisée en de feta over borden. Serveer een half ei per bord. Verdeel de olijven, basilicumblaadjes en rode basilicumpesto over de salade en steek de auberginefrietjes erin.
0 reacties