Schil de asperges en houd de asperges apart. Breng de schillen in ruim water met een snufje zout, peper en een eetlepel boter aan de kook. Kook de soep circa 10 minuten, schenk de bouillon door een zeef en laat de bouillon afkoelen. Smelt de rest van de boter in een pan. Pel en snipper de sjalot en fruit de sjalot in de boter. Voeg al roerend de bloem toe en gaar dit circa 3 minuten. Schep al roerende, lepel voor lepel, de bouillon bij de roux. Voeg de room toe en laat de soep al roerende op laag vuur circa 10 minuten koken. Snijd circa 3 centimeter van de onderkanten van de asperges af. Snijd de asperges in kleine stukjes en breng ze in de soep aan de kook. Kook de soep circa 5 minuten. Pluk en snijd de munt zo fijn mogelijk. Meng de munt met de garnalen en serveer ze in de soep.
Serveer met vers gebakken meergranen brood.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
asperge-muntsoep met hollandse garnalen
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Basics
Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties