Arabische auberginesoep
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de aubergines in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar. Verwijder het kaneelstokje.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
- Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door. Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Pluk de blaadjes koriander.
Turks brood
- Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie.
- Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.
Serveren
- Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer het brood ernaast.
0 reacties