De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arabische auberginesoep

Een heerlijke Arabische soep met aubergine en een vleugje kaneel. Eenvoudig te bereiden en verrassend lekker!

30 min (voor)bereidingstijd
Arabische auberginesoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Arabische auberginesoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe. Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar. Verwijder het kaneelstokje.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Pluk de blaadjes koriander.

 

Turks brood

  • Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie.
  • Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.

 

Serveren

  • Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer het brood ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker