Appelpancake
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in partjes. Smelt een klontje boter in de gietijzeren steelpan en bak de appelpartjes met de kaneelpoeder circa 5 minuten. Voeg de appelstroop toe, roer goed door en blus af met calvados. Laat de steelpan met de appels afkoelen. Los de gist op in een scheutje lauw water. Meng met een mixer de bloem met de boter en de honing en roer het gistmengsel erdoor. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot een glad beslag. Schenk het beslag in de steelpan en laat het beslag circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de cake in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Clotted cream
Meng de crème fraîche met de mascarpone en serveer bij de warme appelpancake. Bestuif de appelpancake met poedersuiker.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties