De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appelhapjes met rumsaus

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Breng het water en kristalsuiker aan de kook tot een siroop. Blancheer de appelpartjes circa 1 minuut in de hete siroop. Laat uitlekken en afkoelen.

30 min kooktijd
Appelhapjes met rumsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Appelhapjes
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Breng het water en kristalsuiker aan de kook tot een siroop. Blancheer de appelpartjes circa 1 minuut in de hete siroop. Laat uitlekken en afkoelen. Verhit de olie tot circa 170°C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de rietsuiker met de bloem en het vanillemerg. Wentel de appelpartjes door het rietsuikermengsel. Frituur de appelpartjes goudbruin en krokant in de olie. Laat uitlekken, bestrooi met poedersuiker en serveer in een servet.

Rumsaus
Smelt voor de saus de boter met de suiker in een pan. Meng de eidooiers met de rum en schenk al roerend toe het warme botermengsel erbij. Schenk terug in de pan en laat de saus binden, maar niet koken. Serveer de saus bij de appelhapjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker