24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Advocaatvlaai

Rating 5/5

Vlaaideeg

Verwarm de melk met de suiker tot handwarm. Haal de pan van het vuur en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter, eidooier en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, circa 30 minuten rijzen. Vet de vlaaivorm in. Rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed de vorm ermee en snijd de randjes eraf.

Frangipane
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal voor de frangipane de hazelnoten met de suiker in het bakje van de staafmixer fijn. Meng de zachte boter en het ei erdoor. Verdeel het mengsel over de vlaaibodem. Bak de bodem in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Haal de vlaai uit vlaaivorm en laat afkoelen.

Advocaat
Week de gelatine in koud water. Meng de eidooiers met de suiker en de jenever. Gaar het eimengsel al roerend au bain-marie tot de eidooiers gaar en gebonden zijn en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer door de advocaat. Laat de advocaat afkoelen. Verdeel de advocaat over vlaaivorm laat de vlaai opstijven in de koelkast.

Garnering
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit toeven slagroom op de vlaai. Schaaf met een mesje slierten chocolade over de slagroom.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen