De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

abrikozenjam met passievrucht

Jam maken? Bizar makkelijk. Met dit recept maak je een superlekkere zomerse variant.

10 min voorbereidingstijd
abrikozenjam

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Jam maken is zo ontzettend leuk om te doen. En echt onwijs lekker. Als je het bewaart in een steriele jampot dan is het wel 3-6 maanden houdbaar. Maar voor die tijd is-ie natuurlijk allang op."

Bereidingswijze

Abrikozenjam met passievrucht

  1. Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd in kleine stukjes. Doe de abrikozen in een pan.

  2. Halveer de passievruchten en lepel deze uit. Voeg dit toe aan de pan.

  3. Breng samen met de suiker en het citroensap aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken.

    Steek een lepel in de jam. Kun je een streep zetten op de bolle kant van de lepel en blijft de jam liggen? Dan is hij perfect! Valt de jam nog van de lepel? Laat dan nog een minuut of twee langer koken.

  4. Giet de abrikozenjam in een schone jampot.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker