De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Abrikozen-linzertaart

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Abrikozen-linzertaart

Bereidingswijze

Deeg
Meng de bloem met het bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, eidooiers, suiker, rasp van de citroen en het kaneelpoeder met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Hazelnootspijs
Maal de hazelnoten met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg het eiwit toe en meng tot een spijs.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Snijd de rest van deeg van de vorm. Verdeel het hazelnootspijs en daarna de abrikozenjam over de taartvorm. Kneed het deeg bij elkaar en rol opnieuw uit. Snijd met een mes of pizzawiel repen van 1,5 centimeter breed. Leg de repen in een raster over de abrikozenjam en druk goed aan. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de taart met het eidooiermengsel.

Bak de linzertaart in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.