Overslaan en naar de inhoud gaan

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Registreer in 1 minuut
24Kitchen homepage

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  • BBQ
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
  • 24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
Buitengewoon BBQ
Buitengewoon BBQ
Buitengewoon BBQ
  1. Home
  2. Populair
  3. Tentoonstelling: De wereld op je bord
Nieuws

Tentoonstelling: De wereld op je bord

Tentoonstelling: De wereld op je bord
Tentoonstelling: De wereld op je bord

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe belangrijk de scheepsvaart was én is voor de producten die op ons bord liggen? Maar liefst 90% van al het eten op ons bord is van over de hele wereld per schip naar Nederland gekomen. ‘Typische’ Hollandse gewoontes en gerechten, zoals een bakkie pleur en stamppot, hebben wij te danken aan scheepslieden die de wereld rondreisden en in aanraking kwamen met nieuwe producten. De tentoonstelling De wereld op je bord in het Maritiem Museum in Rotterdam vertelt het verhaal van verschillende exotische ingrediënten, die inmiddels bijna dagelijks op ons bord belanden.

Tentoonstelling en familiespel in een
Tijdens deze interactieve tentoonstelling gebruik je al je zintuigen om de herkomst van koffie, cacao, aardappels, specerijen, rijst, pinda’s, sinaasappelsap en bananen te ontdekken. In het midden van de ruimte ligt een scheepvaartspel, waar je met je familie alle opdrachten uit het informatieboekje van het museum kunt uitvoeren. Het volgeschreven boekje mag je na de tentoonstelling mee naar huis nemen.

 

Gedekte tafels en voedselkunst
Schuif tijdens de tentoonstelling aan bij een van de gedekte tafels die om het spel staan. Hier kun je vragen beantwoorden over de ingrediënten. Aan de muren vind je per product informatie, leuke weetjes en video’s over bijvoorbeeld de verbouwing en verwerking. Ruik de ingrediënten en bekijk de eerste recepten met deze ingrediënten in antieke kookboeken. Verder is de tentoonstelling aangevuld met mooie schilderijen en objecten, zoals het ‘Stilleven met aardappels’ van Vincent van Gogh, zeldzaam keukengerei en een 3D-schip met de hand gemaakt van kruidnagels.

 

‘De wereld op je bord’-tentoonstelling is te zien tot 7 september 2016. Meer informatie vind je op de website van het Maritiem Museum.

  1. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  2. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  3. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  4. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  5. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
  6. In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
  7. Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
  8. Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
  9. Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
  10. Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
  11. Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
  12. Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
  13. Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
  14. Foodtrends: Wat eten we in 2025?
  15. 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
  16. 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
  17. Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025
  18. Verken Miljuschka’s 13 nostalgische hotspots in Amsterdam
  19. Dit zijn de 12 lekkerste food-hotspots van Valencia volgens Miljuschka
  20. Ontdek de 10 klassieke hotspots van Antwerpen met Miljuschka

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid , ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.’
Logo 24Kitchen
  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Pinterest (externe link)
  • YouTube (externe link)
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C