Overslaan en naar de inhoud gaan

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Registreer in 1 minuut
24Kitchen homepage

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  • BBQ
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
  • 24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
Buitengewoon BBQ
Buitengewoon BBQ
Buitengewoon BBQ
  1. Home
  2. Populair
  3. Smaakmeesters: een nieuw meerdaags culinair evenement in de Antwerpse binnenstad
Nieuws

Smaakmeesters: een nieuw meerdaags culinair evenement in de Antwerpse binnenstad

Smaakmeesters: een nieuw meerdaags culinair evenement in de Antwerpse binnenstad
Smaakmeesters: een nieuw meerdaags culinair evenement in de Antwerpse binnenstad

Van zondag 4 tot en met vrijdag 16 oktober vindt ‘Smaakmeesters’ plaats, een nieuw culinair evenement in het centrum van Antwerpen. Dertien dagen lang worden Antwerpenaars en bezoekers uitgenodigd om te genieten van lekker eten en drinken.

Antwerpen telt heel wat horecazaken met een passie voor ambachtelijk werken en authentiek vakmanschap. Op 8 september roepen 17 horecaondernemers uit de Antwerpse binnenstad hun collega’s uit de buurt op om mee deel te nemen aan een nieuw meerdaags culinair evenement in het najaar. Van zondag 4 oktober tot en met vrijdag 16 oktober kan iedereen tijdens ‘Smaakmeesters’ komen proeven van het vakmanschap van deze zaakvoerders. De deelnemers zijn zowel grote als kleine etablissementen, zowel starters als zaken die al jaren bestaan, maar ze hebben een ding gemeen: een passie voor ambachtelijk werken met kwaliteitsvolle, vaak lokale producten.

Op de weekdagen van het evenement kunnen bezoekers de Smaakmeestersgerechten en -dranken proeven in de deelnemende zaken. Tijdens het weekend trekken de horecaondernemers met proevertjes naar buiten en zal er in het hart van de stad heel wat te beleven zijn. Met Smaakmeesters biedt de stad deze ondernemers een platform om hun culinaire verhalen te delen met (nieuwe) klanten.

Ronald Ferket van restaurant De Groote Witte Arend is een van de deelnemers: “Met een aantal ondernemers leveren wij al langer inspanningen om de horeca in de binnenstad ook buiten Antwerpen op de kaart te zetten, en stonden we mee aan de wieg van verschillende culinaire initiatieven. Ook dit nieuwe evenement juichen wij ten zeerste toe. Het is een uitgelezen kans om een ruim publiek zowel met de verscheidenheid als met de eigenheid van onze keuken te laten kennismaken.”

Schepen voor middenstand en toerisme Koen Kennis: “Antwerpen is een stad die gewaardeerd wordt omwille van haar vele charmes. Tot die charmes draagt natuurlijk ook het rijke bourgondische leven bij. De stad heeft een ongezien divers aanbod aan goede restaurants waar culinaire liefhebbers naartoe komen. Alleen al het historische hart telt maar liefst 250 horecazaken. Er worden in onze stad aan de lopende band nieuwe gastronomische concepten getest en culinaire trends gelanceerd. Met dit nieuwe culinaire evenement nodigen we samen met de horecaondernemers alle Antwerpenaars en bezoekers uit om te komen proeven van hun gerechten en hun vakmanschap. Voor deze eerste editie willen we het aantal deelnemende zaken wel beperkt houden, dus snel aanmelden is de boodschap.”

Lees hier nog 5 tips om een culinair bezoekje aan Antwerpen te brengen

  1. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  2. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  3. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  4. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  5. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
  6. In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
  7. Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
  8. Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
  9. Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
  10. Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
  11. Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
  12. Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
  13. Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
  14. Foodtrends: Wat eten we in 2025?
  15. 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
  16. 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
  17. Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025
  18. Verken Miljuschka’s 13 nostalgische hotspots in Amsterdam
  19. Dit zijn de 12 lekkerste food-hotspots van Valencia volgens Miljuschka
  20. Ontdek de 10 klassieke hotspots van Antwerpen met Miljuschka

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid , ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.’
Logo 24Kitchen
  • Receptenzoeker
  • Populair
  • TV Gids
  • TV Aanbieders
  • Contact
  • HTML Sitemap
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Pinterest (externe link)
  • YouTube (externe link)
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C