Londen wordt weleens New York van Europa genoemd. Er is hier altijd wel iets nieuws te beleven. Het is namelijk een van de grootste steden van Europa. Wil je op de traditionele Engelse toer gaan? Dan mogen deze 11 hotspots niet missen. 

1. Pellici's

“Dit is dé plek voor een stevig traditioneel English breakfast. Normaal ontbijt ik altijd zoet, maar in Engeland kan je dit echt niet overslaan. Het bestaat uit Engelse bacon, hashbrowns, bloedworst, en nog veel meer. Je kunt één portie makkelijk met z’n tweeën delen, want het is ongelofelijk veel.”

English breakfast bij Pellici's in Londen voor het programma Dish is Europe.

2. The Ginger Pig

“The Ginger Pig kan je vinden op Borough Market. Het is één van de beste slagers op de voormalige boerenmarkt. De sausage roll heeft meer vlees dan bladerdeeg. Alle smaken en vetten van het varkensvlees trekken in het deeg, waardoor het ongelofelijk veel smaak heeft. Je kunt hier ook een scotch egg proberen.”

Miljuschka eet bij The Ginger Pig in Londen voor het programma Dish is Europe.

3. Neal's Yard Dairy

“Wanneer je deze winkel binnenloopt, voelt het alsof je in de kaashemel bent beland. Je ruikt een heerlijke, bijna nootachtige geur door de hele winkel. Neal’s Yard Dairy is een van de weinige kaaswinkels die rauwmelkse kazen verkopen. De Westcombe, Montgomery en Stichelton zijn zeker aan te raden.”

Miljuschka eet bij Neal's Yard Dairy in Londen voor het programma Dish is Europe.

4. The Pie Room

“Voor hartige taarten moet je echt hierheen. De taarten zijn zó lekker dat ze hartige taart naar een hoger niveau tillen. Je kunt er eentje kiezen die gevuld is met rundvlees en blauwschimmelkaas. Of je kunt er eentje kiezen die gevuld is met gekaramelliseerde ui en Comté-kaas.”

Miljuschka eet bij The Pie Room in het programma Dish is Europe.

5. St. John

“St. John bestaat al 30 jaar en wordt gezien als een iconisch restaurant. Ze koken hier vanuit hun hart. De kracht zit in de eenvoud van de gerechten. Dat is ook terug te zien in het minimalistische interieur. Ze hebben veel verschillende gerechten op het menu staan, maar de kalfslever moet je zeker proberen.”

Miljuschka eet bij St. John in Londen voor het programma Dish is Europe.

6. Rock & Sole Plaice

“De beste fish and chips haal je bij Rock & Sole Plaice. Ze verkopen dit al sinds 1871 en zijn daarmee de oudste fish-and-chips-zaak in Londen. Alles wordt hier vers gemaakt. Dit proef je goed in de superknapperige vis en huisgemaakte tartaarsaus. Deze plek moet absoluut op je lijstje staan om te bezoeken.”

Miljuschka eet bij Rock & Sole Plaice in Londen in het programma Dish is Europe.

7. Avora

“Londen is de stad waar theater is uitgevonden. En je kunt dit terugvinden in de theatrale cocktails van Avora. Je gaat op een intergalactisch avontuur terwijl je geniet van overheerlijke cocktails die licht geven of lijken op een wetenschappelijk experiment. Het is een ervaring die je echt niet mag missen.”

Miljuschka eet bij Avora in Londen voor het programma Dish is Europe.

8. Darby's

“De traditie van de Sunday roast bestaat al sinds de Middeleeuwen. Na de kerkdienst op zondag verzamelde het hele dorp om het vlees van de jacht samen op te eten. Je kunt hier genieten van langzaam geroosterde lamsschouder, buikspek van het speenvarken en nog veel meer. De yorkshire pudding moet je hier ook proberen. Engelser dan dit wordt het niet.“

Miljuschka eet bij Darby's in Londen voor het programma Dish is Europe.

9. Gelupo

“Bij Gelupo kan je het lekkerste ijs van Londen vinden. De eigenaar is echt een chef en dat zie je terug in de smaken. Aardbei met roze peper, chocolade uit Vietnam en ga zo maar door. De winkel is niet per se makkelijk te vinden, maar het is zeker het bezoeken waard.” 

Miljuschka eet bij Gelupo in Londen voor het programma Dish is Europe.

10. Fortitude

“Bij Fortitude kun je gefrituurde beignets vinden die zijn gevuld met vanilleslagroom en kersenjam. Ze worden ook nog gedipt in chocoladeganache. De smaken veranderen per dag en is gebaseerd op het seizoen. Je kunt het niet netjes eten, maar het is ongelofelijk lekker. Het is hier altijd superdruk, dus wees er vroeg bij.”

Miljuschka eet bij Fortitude in Londen voor het programma Dish is Europe.

11. Humble Crumble

“Je kunt hier kiezen uit drie verschillende compotebasissen. De klassieke met appel, rabarber of vlierbloesem. Daarbovenop gaat custard, crumble en Italiaanse meringue. In de zomer kan je zelfs kiezen voor een bevroren versie.”  

Miljuschka eet bij Humble Crumble in Londen voor het programma Dish is Europe.

Ben jij je route al aan het uitstippelen? Er valt nog veel meer te ontdekken in Palermo. Deze en meer tips vind je hier: London 🇬🇧 - Dish is Europe! · Dish

Meer reistips? Kijk elke zaterdag om 21.00 naar Dish is Europe op 24Kitchen