In alweer de laatste De Smaak van Nederland gaat Janny voor ons op pad om te kijken wat wij het het liefst eten. Deze week staat in het thema van vis, vlees en vegan. Om hier meer over te ontdekken bezoekt ze een ambachtelijke slager, staat ze aan de visafslag met Bart van Olphen en duikt ze de vegan keuken in met Eke en Joris, twee vindingrijke chefs.
Van vlees naar vegan
Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel Nederlanders wekelijks vlees eet. Ook is uit onderzoek gebleken dat 6 op de 10 Nederlanders graag een visje eet in een week. Vegan en vega staat tegenwoordig ook vaker op het menu. Eke en Joris experimenteren met plantaardige versies van populaire gerechten. Ze maakten Janny’s favoriet: een citroen-meringuetaart. Of ze die net zo lekker vind als de traditionele variant zie je vanavond in de Smaak van Nederland.
Nieuwsgierig naar deze aflevering? Bekijk vanavond De Smaak van Nederland om 22.00 uur op 24Kitchen