Aardappels uit de oven kennen we allemaal. Toch zien wij deze manier van klaarmaken nog niet zo veel verschijnen op de Nederlandse eettafels als de gekookte aardappel.
Aardappels uit de oven
Terwijl het minder werk en misschien zelfs nog wel makkelijker is om te bereiden. Jamie vertelt: "Je begint natuurlijk met een goede aardappel. Het liefst eentje die groot en kruimig is. In dit geval is het lekkerder als je de schil erop laat zitten. Daarna prik je een aantal gaten in de aardappel met een vork en bestrooi je ‘m met zout. Dat laatste is nodig om het vocht uit de aardappel te trekken zodat hij extra kruimig wordt. Een uurtje in een oven op 180 °C en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Fantastisch!”
Gepofte aardappels
Jamie gaat zelf nog een stap verder voor de perfecte aardappels: “Eigenlijk pof ik mijn aardappels het liefst in het as van vuur. De buitenkant ziet er niet uit, maar veeg het as weg en trek de geblakerde schil eraf en je vindt aan de binnenkant een juweeltje. Een beetje olijfolie, citroen en kruiden en de smaak zal buitengewoon zijn.”
Dappere kok
Een nieuwe bereidingswijze toepassen kan best wel spannend zijn. Jamie: “De meeste mensen nemen over het algemeen niet heel veel risico’s in de keuken. Terwijl het heel belangrijk is om dapper te zijn. Vooral met de geroosterde aardappelen. Ze worden namelijk het allerlekkerst wanneer je ze bijna verpest bij het voorkoken. Wanneer je bang bent dat ze op dat moment te gaar zijn, zullen ze in het eindresultaat gegarandeerd perfect zijn.”