De Daily Mail deelt de samenstelling van de geheime Big Mac saus op hun website. Het precieze recept zou geheel onverrast bestaan uit veel kunstmatige toevoegingen. Om precies te zijn 33 onuitspreekbare ingrediënten: 

Soybean Oil, Pickle Relish (Diced Pickles, High Fructose Corn Syrup, Sugar, Vinegar, Corn Syrup, Salt, Calcium Chloride, Xanthan Gum, Potassium Sorbate (Preservative), Spice Extractives, Polysorbate 80), Distilled Vinegar, Water, Egg Yolks, High Fructose Corn Syrup, Onion Powder, Mustard Seed, Salt, Spices, Propylene Glycol Alginate, Sodium Benzoate (Preservative), Mustard Bran, Sugar, Garlic Powder, Vegetable Protein (Hydrolyzed Corn, Soy and Wheat), Caramel Color, Extractives of Paprika, Soy Lecithin, Turmeric (Color), Calcium Disodium EDTA (Protect Flavor). 

Omdat we daar in onze eigen keuken precies niets aan hebben én we liever een 'natuurlijke' sausvariant op onze hamburger smeren bieden we een alternatief. Daarvoor hebben we nodig: 

  • 120 ml mayonaise (8 eetlepels)
  • 2 eetlepels gehakte augurken
  • 2 theelepels witte azijn
  • 2 eetlepels Franse dressing (bijvoorbeeld deze kant-en-klare versie)
  • 1 eetlepel fijngehakte ui
  • 2 theelepels suiker
  • een snufje zout

Meng alle ingrediënten door elkaar en je saus is klaar. Om de hamburger af te maken heb je een (driedelig) sesambroodje nodig, augurk, sla, runderhamburgers, cheddar kaas en gesnipperde uien.