Dat niet alleen de buitenste jas van 24Kitchen.nl is veranderd heb je vast al gezien, maar wat is er nog meer anders of nieuw? Te veel om op te noemen luidt het antwoord en om die reden lichten we een aantal van de belangrijkste aanpassingen toe. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog prangende vragen omtrent de werking van de website? Stuur dan gerust een berichtje via onze social kanalen (Facebook, Instagram of Twitter). 

Let op: het kan zijn dat de komende dagen de website nog niet naar behoren functioneert. We streven ernaar alle functionaliteiten zo snel mogelijk up & running te hebben. 

Design homepage

Het uiterlijk

Het grootste verschil is natuurlijk het uiterlijk van de website. Niet alleen de kleuren, ook de opbouw én indeling zijn compleet veranderd. Daarbij is de website zo gemaakt dat hij op alle apparaten (bijna) hetzelfde werkt, of je nu achter je computer, op je smartphone of tablet zit. We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met gebruiksvriendelijkheid, maar het kan zijn dat het even duurt totdat je doorhebt hoe alles precies werkt. 

Tip: scroll eens door de vernieuwde website, klik op verschillende knoppen en je leert vanzelf de weg. 

Zoekfunctie

Zoekfunctie

Eén van de belangrijkste en snelst opvallende veranderingen is de zoekfunctie. Bovenaan in het midden vind je een grote zoekbalk waarin je al jouw favoriete recepten, artikelen, programma's & chefs kunt vinden. Begin met typen en er verschijnen vanzelf suggesties. Wil je liever binnen de hele website zoeken? Klik dan op de oranje balk onderaan de suggesties. 

Op zoek naar een recept

Naast de algemene zoekfunctie, is ook het zoeken binnen recepten veranderd. Zo hebben we de filters onder de loep genomen en ook nieuwe filters toegevoegd (bijvoorbeeld 'Soort Gerecht').

Als je naar de recepten-overzichtspagina gaat via 'Recepten' rechts bovenin, krijg je eerst de drie belangrijkste en meest gebruikte filters te zien. Klik je vervolgens op op 'Zoek Recepten', dan ga je naar alle recepten binnen de website en kun je via 'Meer Filters' alle resterende filters gebruiken. Extra fijn is dat je meerdere typen binnen een filter tegelijk kunt gebruiken, bijvoorbeeld 'pasta' en 'ovenschotel'. 

Ingredienten

Waar zijn de ingrediënten?
Heb je een fijn recept gevonden en kan je de ingrediënten niet vinden? Schrik dan niet, we hebben ze namelijk verstopt zodat je het recept beter kunt lezen. Kijk onder de video of foto, waar je 'Bereidingswijze' en 'Ingrediënten' ziet staan. Klik op 'Ingrediënten' en de pagina verspringt naar de lijst. Hier kun je zoals je van ons gewend bent het aantal personen heel makkelijk aanpassen en natuurlijk het recept printen. 

Inspiratie & nieuws

Bij het nieuwe 24Kitchen.nl horen niet alleen uiterlijke veranderingen, maar ook inhoudelijke. Zo kun je vanaf nu nog meer (kook)tips, weetjes, algemene informatie over koken & eten én nieuws van ons verwachten. Alle nieuwe artikelen worden verzameld op de homepage en vind je terug onder 'Inspiratie'. 

Op de Inspiratie-pagina vind je tevens knoppen naar subcategorieën om het bladeren nog makkelijker te maken. Zo kun je heel gemakkelijk naar 'De Basis van Koken', 'Kooktips', 'Nieuws' en 'Boeken'. 

Recepten bewaren

Recepten bewaren

Het opslaan & bewaren van recepten binnen 24Kitchen.nl is nog steeds mogelijk en zelfs makkelijk gemaakt. Bij elk recept vind je een klein hartje die ervoor zorgt dat je met één klik een recept bewaart. Rechts bovenin kun je bij jouw account de bewaarde recepten zien. Het is helaas niet meer mogelijk om boodschappenlijstjes op te slaan.

Let op: je moet een account hebben en zijn ingelogd om recepten te kunnen opslaan. Heb je al een account? Dan moet je jouw wachtwoord eenmalig aanpassen. Check je spambox voor de bijbehorende e-mail. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog prangende vragen omtrent de werking van de website? Stuur dan gerust een berichtje via onze social kanalen (Facebook, Instagram of Twitter). 

Let op: het kan zijn dat de komende dagen de website nog niet naar behoren functioneert. We streven ernaar alle functionaliteiten zo snel mogelijk up & running te hebben.