Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Smaakmeesters: een nieuw meerdaags culinair evenement in de Antwerpse binnenstad
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Smaakmeesters: een nieuw meerdaags culinair evenement in de Antwerpse binnenstad

Nieuws
Smaakmeesters: een nieuw meerdaags culinair evenement in de Antwerpse binnenstad

Van zondag 4 tot en met vrijdag 16 oktober vindt ‘Smaakmeesters’ plaats, een nieuw culinair evenement in het centrum van Antwerpen. Dertien dagen lang worden Antwerpenaars en bezoekers uitgenodigd om te genieten van lekker eten en drinken.

Antwerpen telt heel wat horecazaken met een passie voor ambachtelijk werken en authentiek vakmanschap. Op 8 september roepen 17 horecaondernemers uit de Antwerpse binnenstad hun collega’s uit de buurt op om mee deel te nemen aan een nieuw meerdaags culinair evenement in het najaar. Van zondag 4 oktober tot en met vrijdag 16 oktober kan iedereen tijdens ‘Smaakmeesters’ komen proeven van het vakmanschap van deze zaakvoerders. De deelnemers zijn zowel grote als kleine etablissementen, zowel starters als zaken die al jaren bestaan, maar ze hebben een ding gemeen: een passie voor ambachtelijk werken met kwaliteitsvolle, vaak lokale producten.

Op de weekdagen van het evenement kunnen bezoekers de Smaakmeestersgerechten en -dranken proeven in de deelnemende zaken. Tijdens het weekend trekken de horecaondernemers met proevertjes naar buiten en zal er in het hart van de stad heel wat te beleven zijn. Met Smaakmeesters biedt de stad deze ondernemers een platform om hun culinaire verhalen te delen met (nieuwe) klanten.

Ronald Ferket van restaurant De Groote Witte Arend is een van de deelnemers: “Met een aantal ondernemers leveren wij al langer inspanningen om de horeca in de binnenstad ook buiten Antwerpen op de kaart te zetten, en stonden we mee aan de wieg van verschillende culinaire initiatieven. Ook dit nieuwe evenement juichen wij ten zeerste toe. Het is een uitgelezen kans om een ruim publiek zowel met de verscheidenheid als met de eigenheid van onze keuken te laten kennismaken.”

Schepen voor middenstand en toerisme Koen Kennis: “Antwerpen is een stad die gewaardeerd wordt omwille van haar vele charmes. Tot die charmes draagt natuurlijk ook het rijke bourgondische leven bij. De stad heeft een ongezien divers aanbod aan goede restaurants waar culinaire liefhebbers naartoe komen. Alleen al het historische hart telt maar liefst 250 horecazaken. Er worden in onze stad aan de lopende band nieuwe gastronomische concepten getest en culinaire trends gelanceerd. Met dit nieuwe culinaire evenement nodigen we samen met de horecaondernemers alle Antwerpenaars en bezoekers uit om te komen proeven van hun gerechten en hun vakmanschap. Voor deze eerste editie willen we het aantal deelnemende zaken wel beperkt houden, dus snel aanmelden is de boodschap.”

Lees hier nog 5 tips om een culinair bezoekje aan Antwerpen te brengen

Smaakmeesters: een nieuw meerdaags culinair evenement in de Antwerpse binnenstad

Ook interessant

  • Pompoenstoof met chorizo

    Rudolph deelt zijn recept voor een pompoenstoof. Zijn geheime ingrediënt? Chorizo. Dit wil je op tafel zetten!

    voorbereidingstijd 40 min
    average score: 4,5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Pompoen-galette met salie

    Deze galette van pompoen en salie ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens verrukkelijk. Proef zelf maar!

    voorbereidingstijd 20 min
    oventijd 40 min
    wachttijd 60 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Miljuschka Witzenhausen
    miljuschka witzenhausen aan de kust

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Pittige pompoen met rijst en kip
    Deze pittige pompoen is heerlijk in combinatie met rijst en kip. Wij zeggen: Eet smakelijk!
    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Roberta Pagnier
    Miniatuurvoorbeeld

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
  2. Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
  3. Hier moet je eten in Graz
  4. 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
  5. Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
  6. Kan Hugo schapenhoeden als een local?
  7. Hugo proeft de Wild Atlantic Way
  8. Hugo ontdekt de Ierse dans
  9. Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
  10. Zo leef je authentiek in Dingle
  11. Zo leef je als een echte Dubliner
  12. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  13. &C x 24Kitchen - tips and tricks
  14. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  15. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  16. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  17. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  18. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  19. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  20. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  2. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  3. 19:00 - 20:00
    Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen
    (Nu op tv)
  4. 20:00 - 21:00
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  5. 21:00 - 22:00
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  6. 22:00 - 22:30
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  7. 22:30 - 23:00
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  8. 23:00 - 23:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  9. 23:25 - 23:55
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  10. 23:55 - 00:25
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  11. 00:25 - 01:30
    Jeremy Pang's Hong Kong Kitchen
    (Nu op tv)
  12. 01:30 - 02:25
    Gordon's Great Escape
    (Nu op tv)
  13. 02:25 - 03:10
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  14. 03:10 - 03:35
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  15. 03:35 - 04:00
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  16. 04:00 - 04:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  17. 04:25 - 04:50
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  18. 04:50 - 05:20
    Mary Berry Makes It Easy
    (Nu op tv)
  19. 05:20 - 05:35
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  20. 05:35 - 05:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  21. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  22. 06:00 - 06:30
    Mary Berry Makes It Easy
    (Nu op tv)
  23. 06:30 - 07:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  24. 07:00 - 07:15
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  25. 07:15 - 07:35
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  26. 07:35 - 07:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  27. 07:55 - 08:25
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  28. 08:25 - 08:50
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  29. 08:50 - 09:20
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  30. 09:20 - 09:45
    Andy and Ben Eat Australia 3
    (Nu op tv)
  31. 09:45 - 09:50
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  32. 09:50 - 10:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  33. 16:00 - 16:45
    Mary Berry Makes It Easy
    (Nu op tv)
  34. 16:45 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  35. 17:00 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  36. 17:25 - 17:55
    Selena + Chef
    (Nu op tv)
  37. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  38. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  39. 19:00 - 20:00
    Jamie's Super Food
    (Nu op tv)
  40. 20:00 - 21:00
    Jamie & Jimmy's Food Fight Club
    (Nu op tv)
  41. 21:00 - 22:00
    Save with Jamie
    (Nu op tv)
  42. 22:00 - 22:35
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  43. 22:35 - 23:10
    The Street with Dan Hong: Hong Kong
    (Nu op tv)
  44. 23:10 - 23:35
    De Brigade
    (Nu op tv)
  45. 23:35 - 00:05
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C