Typisch Nederlands

Misschien denk je wel dat drop iets typisch Nederlands is. Dat heb je mooi mis! Lakrits of lakris, dat is afgeleid van het Engelse Licorice, is ook al eeuwenlang een gewilde zoetigheid in landen als Noorwegen, Zweden en IJsland. Daar experimenteren ze al een aantal jaar om drop nog aantrekkelijker te maken voor het snoepende publiek. En de liefhebbers van drop én chocolade hebben extra veel geluk. 

Lakris

Merken die zich al aan deze combinatie wagen zijn Lakrids by Bülow en Panda. Cloetta heeft sinds 2014 een chocoladereep met drop op de markt gebracht. In Nederland is deze dropcombo te koop bij de IKEA. Merken als Meenk en Autodrop hebben het snoepje een tijd in de supermarkten verkocht. Nederlandse chocolaterieën tonen steeds meer interesse in de trend. Je vindt dit suikerbommetje bij Choconut, Van Velzes pop-upstore in Amsterdam en binnenkort bij Mon Petit Chocolaterie.

Hoewel het een beetje gek klinkt, zit er wellicht toch een smaak voor je tussen. De makers werken niet alleen met melkchocolade en zoute drop, maar maken een flink aantal variaties. Denk aan witte chocolade met bananensmaak en zoute drop of witte chocolade met aardbeien en zoete drop. Ze zien er in ieder geval zo mooi uit dat wij ze wel willen proeven!