1. Kas di pal’i maishi

"Ik ga langs Kas di pal’i maishi. Dit was vroeger een huis voor tot slaaf gemaakten. Op deze bijzondere plek met veel geschiedenis ga ik een brood bakken. Daarvoor gebruiken we een oude traditionele oven, net zoals dat vroeger werd gedaan."

shirma maakt brood op curacao

2. Ronlé Hydrofarm

"Mijn broer Ronlé heeft een hydrofarm. Hij teelt hier verschillende groente die in horizontale buizen met water groeien. Ronlé laat me zijn hydrofarm zien en vertelt wat deze zo bijzonder maakt. Aangezien de prijzen op Curaçao stijgen is dit een voordelige manier van voedselvoorziening."

shirma langs hydrofarm op curacao

3. Landhuis Dokterstuin

"Daisy laat mij zien hoe je Jambo soep maakt. Dit is soep gemaakt van de groente okra. Terwijl we koken, praten we over de okra soep en hoe ze die vroeger maakten, vaak met een soort van verrot vlees. Daisy vertelt me ook over de geschiedenis van Landhuis Dokterstuin, wat blijkt een plantage te zijn geweest."

shirma maakt soep op curacao

4. Truk’i Pan

"Als afsluiting ga ik langs bij een Truk’i Pan, een foodtruck langs de kant van de weg voor een lekkere avond- of nachtsnack. Ik kan mij goed herinneren dat ik vroeger na het stappen altijd langs een Truk’i Pan ging, maar ik laat mij vertellen dat nu de Truk’i Pan ook al vroeg in de avond populair is."

shirma haalt een snack op curacao

Bonaire & Curaçao x 24Kitchen

De zonnige Caribische eilanden zijn de perfecte plek om te ontsnappen van het druilerige Nederland. Bezoek alle highlights uit Shirma's Caribische Keuken of ga gewoon lekker achterover hangen op één van de zonnige stranden.

Duologo bonaire curacao