1. Hofi Cas Cora

"Op Curaçao is een nieuwe generatie landbouwboeren die een mooi voorbeeld geven van wat er op Curaçao geteeld kan worden. Ik ga langs bij Hofi Cas Cora, hier oogsten zij bakbananen en casave. Bij Hofi Cas Cora houden ze zich aan een no waste beleid en veel van de landbouwoogst wordt verkocht in het winkeltje of verwerkt in maaltijden in het restaurant."

shirma op Curaçao

2. Aloe Vera Farm

"Wij kennen Aloe Vera als kamer- of verzorgingsplant, maar deze plant heeft veel gezondheidsvoordelen en kan verwerkt worden in tal van gerechten. Een Aloe Vera plant groeit van binnenuit en de buitenste volgroeide bladeren kunnen na 2,5 jaar geoogst worden. In de plant zit aloïne, een giftige bittere stof, door de bladeren na het oogsten rechtop te plaatsen druppelt deze stof uit de plant. Na het schoonmaken kan je er bijvoorbeeld ijsjes van maken, verrassend lekker!"

shirma op Aloe Vera farm

3. Chef Helmi

"Chef Helmi woont al meer dan 25 jaar op Curaçao. Samen met haar kook ik in de buitenkeuken een prachtige maaltijd. De producten zijn net geoogst en verwerken we direct in een maaltijd. Gezamenlijk eten we deze maaltijd met een zoeteaardappelsalade, cassave en prachtige eetbare bloemen op aan een lange tafel middenin de tuin."

shirma dineren aan tafel

4. Shelterrock Paradise

"Shelterrock Paradise is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in lokale gerechten. Hun echte signature dish is de ‘coconut’. Elke vrijdagavond serveren ze kokosnoten gevuld met kip, rund, zeevruchten, scampi’s of groenten, urenlang gegaard op hete kolen. Dit alles terwijl je geniet van een prachtig uitzicht."

shirma dineren met uitzicht

Bonaire & Curaçao x 24Kitchen

De zonnige Caribische eilanden zijn de perfecte plek om te ontsnappen van het druilerige Nederland. Bezoek alle highlights uit Shirma's Caribische Keuken of ga gewoon lekker achterover hangen op één van de zonnige stranden.

Duologo bonaire curacao