1. Marshe di Barber

"Marshe di Barber is een plek waar vooral locals komen en biedt allerlei lekkere gerechten, zoetigheden en drankjes aan. Soep is hier een typisch ontbijtgerecht. Mijn vader en ik proeven onder andere een geitensoep. Een aanrader!"

shirma op markt

2. Visser Luke

"Ik bezoek visser Luke bij de zee en haal bij hem een lekkere vis. Luke laat zien hoe hij de vis schoonmaakt en vertelt ondertussen over zijn werk als visser op dit eiland. Het werk wordt doorgegeven van generatie op generatie."

verse vis vangst

3. Brakke Put Markt

"Op deze markt bieden ze allerlei soorten verse groente en fruit aan, afkomstig van zowel eigen bodem als van boeren uit de buurt. Geïnspireerd door de kleuren en geuren, kies ik mijn ingrediënten zorgvuldig uit."

verse markt

4. Chef Kris

"Ik ontmoet chef Kris bij Vittle Art. Kris wil met zijn restaurant Vittle Art de 'dushi experience' aan zijn gasten meegeven. Je mag er zelf koken met ingrediënten uit zijn eigen moestuin, waar hij groenten en kruiden kweekt op basis van de kennis en ervaring die hij van zijn ouders heeft opgedaan."

shirma koken

Bonaire & Curaçao x 24Kitchen

De zonnige Caribische eilanden zijn de perfecte plek om te ontsnappen van het druilerige Nederland. Bezoek alle highlights uit Shirma's Caribische Keuken of ga gewoon lekker achterover hangen op één van de zonnige stranden.

Duologo bonaire curacao