De vaatwasser maakt de bakjes vaak wel schoon, maar nare geurtjes blijven vaak achter. Met water en zeep zijn de geurtjes ook niet weg te krijgen en dus belanden veel plastic bakjes uiteindelijk onderaan in de kast of in de vuilnisbak. Toch zijn er enkele manieren om de geurtjes effectief tegen te gaan.

Lees ook: Dit is de reden waarom jouw ronde pizza in een vierkante doos zit

Wat helpt?

  • Een pasta van baking soda en water werkt vaak het beste. Meng water met baking soda tot een pasta en smeer het plastic bakje in met dit mengsel. Laat de pasta vervolgens 2 dagen zitten en spoel hem af. Als de geur aanwezig blijft, kun je het proces nog een keer herhalen.
  • De krant kan uitkomst bieden. Versnipper een krant en vul je plastic bakje hiermee. Doe de deksel erop en laat een paar dagen rusten. De krant zal de geur absorberen.
  • Je kunt die geur ook laten opnemen door houtskool. Leg een stuk houtskool in het plastic bakje en laat wederom een paar dagen staan met de deksel erop. De houtskool zal de nare geurtjes, net als de krant, absorberen.
  • Citroen helpt vaak bij het tegengaan van geurtjes en dat geldt hierbij ook. Spoel je plastic bakje af met citroensap of wrijf het in met een stuk citroen en laat een tijdje staan.
  • Tenslotte kan ook je bakkie pleur helpen om vies ruikend plastic weer schoon te maken. Dit wil niet zeggen dat je je plastic bakje moet vullen met koffie, maar koffiedik is wel de oplossing. Laat je plastic bakje wederom een aantal dagen rusten met het koffiedik erin en de geurtjes worden na verloop van tijd opgenomen.