Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Kunst in de keuken: het boek van sterrenchef Massimo Bottura
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Kunst in de keuken: het boek van sterrenchef Massimo Bottura

Boeken
Kunst in de keuken: het boek van sterrenchef Massimo Bottura

Massimo Bottura is één van de geselecteerde chefs uit het programma The World's Best Chefs, en dat is niet voor niets. In zijn restaurant in Italië, Osteria Francescana, bereidt hij bijzondere gerechten die je doen nadenken over koken, en verdiende hij maar liefst drie Michelinsterren.

De chef groeide op in Modena en kreeg al jong van zijn moeder en oma de liefde en interesse voor koken mee. In 1985 stopte hij met zijn rechtenstudie om voltijds met koken bezig te zijn. Hij ging in de leer bij grote chefs als Alain Ducasse en elBulli’s Ferran Adrià. In 1995 opende hij Osteria Francescana.

De gerechten van Bottura hebben spannende titels, zoals Tortellini Walking on Broath en Oops I Dropped The Lemon Pie, die enerzijds een bepaalde verwachting scheppen, maar ook verwarrend zijn en je laten nadenken. De gerechten zelf doen dat net zo: door slimme innovaties zijn de creaties van Bottura altijd net anders dan je gewend was, maar berusten ze tegelijk op de Italiaanse historie.

In het boek De Kunst van de Italiaanse Keuken, onlangs in het Nederlands verschenen, neemt Massimo Bottura je mee op ontdekkingsreis door zijn keuken en geeft hij je inzage in hoe hij te werk gaat. Zijn filosofie, inspiratiebronnen en technieken worden prachtig verwoord en verbeeld. De titel van het boek verraadt een belangrijke inspiratiebron van Bottura: de (moderne) beeldende kunst gebruikt hij als muze voor zijn eigen werk, die met gemak de titel kunst zelf kan dragen.

Bestel het boek

Bekijk het fragment van Massimo Bottura bij De Wereld Draait Door (13 november 2014)

Kunst in de keuken: het boek van sterrenchef Massimo Bottura

Ook interessant

  • Paris-Brest

    Paris-Brest is een nagerecht uit de Franse keuken, met als basis soesjesdeeg.

    voorbereidingstijd 40 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Raquel Palla Lorden
    Raquel Palla Lorden

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Portobello-burgers met gesmolten kaas
    Yes! Onze versie van de Shake Shack Shroomburger.
    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 2,8

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Pittige boerenkoolsoep met kokos

    Je leest het goed: boerenkoolsoep. Want wie aan boerenkool denkt, denkt al gauw aan een stamppot met worst, maar een soep is net zo lekker.

    voorbereidingstijd 30 min
    average score: 4,3

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. The Happy Pear: de tweeling die koos voor een plantaardig dieet
  2. De Brabander Bakt: hét boek voor iedere thuisbakker
  3. Dit boek wil je hebben: Miljuschka's Street Food Vietnam
  4. Download gratis ons nieuwste e-book vol inspiratie voor Pasen
  5. Hét kookboek over koken voor kinderen: Zoete Spruiten
  6. Het nieuwste boek van Danny Jansen: Wokking Lekker!
  7. Het boek voor elk gezin: Super Food Family Classics
  8. FEEST! Het hele jaar door feestelijke gerechten
  9. Patisserie van Hidde de Brabander: hét boek voor de (thuis)banketbakker
  10. Zomerse boeken speciaal voor food lovers
  11. De Arabische Keuken volgens Mounir
  12. Nieuw kookboek van Estée: Vlees noch Vis
  13. Pascale Naessens’ Mijn Pure Keuken gebundeld in een kookboek
  14. Hebban Awards 2015: de beste kookboeken
  15. Puur eten dat je gelukkig maakt 2
  16. Jamie Olivers recepten voor een gezonder en gelukkiger leven
  17. Nu verkrijgbaar: het boek Zoals Alleen Oma Dat Kan van Danny Jansen
  18. Danny's Azië genomineerd als Kookboek van het jaar
  19. Miljuschka’s Food Trucks: het eerste boek van Miljuschka
  20. Eten wat de natuur schaft

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 22:55 - 23:30
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  2. 23:30 - 23:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  3. 23:55 - 00:20
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  4. 00:20 - 00:50
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  5. 00:50 - 01:50
    The F Word
    (Nu op tv)
  6. 01:50 - 02:55
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  7. 02:55 - 03:40
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  8. 03:40 - 04:05
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  9. 04:05 - 04:35
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  10. 04:35 - 05:00
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  11. 05:00 - 05:30
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  12. 05:30 - 06:00
    Mary Berry's Foolproof Dinners
    (Nu op tv)
  13. 06:00 - 06:30
    Mary Berry's Foolproof Dinners
    (Nu op tv)
  14. 06:30 - 07:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  15. 07:00 - 07:20
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  16. 07:20 - 07:35
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  17. 07:35 - 07:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  18. 07:55 - 08:20
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  19. 08:20 - 08:45
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  20. 08:45 - 09:15
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  21. 09:15 - 09:45
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  22. 09:45 - 10:00
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  23. 10:00 - 10:30
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  24. 10:30 - 11:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  25. 11:00 - 12:00
    The F Word
    (Nu op tv)
  26. 12:00 - 13:10
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  27. 13:10 - 14:05
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  28. 14:05 - 14:35
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  29. 14:35 - 14:55
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  30. 14:55 - 15:25
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  31. 15:25 - 16:00
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  32. 16:00 - 16:35
    Mary Berry's Foolproof Dinners
    (Nu op tv)
  33. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  34. 17:00 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  35. 17:25 - 17:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  36. 17:30 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  37. 20:00 - 21:00
    James Martin's Spanish Adventure
    (Nu op tv)
  38. 21:00 - 21:55
    Gordon Ramsay's Food Stars
    (Nu op tv)
  39. 21:55 - 22:30
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  40. 22:30 - 23:05
    Adam and Poh's Malaysia in Australia
    (Nu op tv)
  41. 23:05 - 23:30
    De Brigade
    (Nu op tv)
  42. 23:30 - 00:00
    Eveline's Asian Favourites
    (Nu op tv)
  43. 00:00 - 00:25
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C