In de derde aflevering leert Miljuschka alles over de herkomst van chocolade. Want de cacaobonen maken een enorme transformatie door voordat ze hier als chocoladerepen in de supermarkt liggen.

De herkomst van chocolade

Chocolade begint als de cacaoboon, verborgen in een grote vrucht en omhuld door een slijmerig, zoet-zuur vlies. Miljuschka volgt in de aflevering een cacaoboer die haar stap voor stap het verwerkingsproces laat zien. Ze vervolgt haar chocoladereis naar de nummer één chocolatier van Mexico: de charmante Luis Robledo. Hij laat haar het geheim zien van zijn chocoladebonbons.

Churros en godendranken

In de aflevering proeft Miljuschka de beroemde churros - die er in Mexico net wat anders uitzien dan in Spanje. En ze gaat op bezoek bij een van de allergrootste chefs van Mexico, Ricardo Muñoz Zurita, die haar alles leert over de 'godendrank'. Benieuwd wat er in dit drankje zit?

Bekijk de derde aflevering van Miljuschka in Mexico vandaag om 22.00 uur, op 24Kitchen.