Een foodtruck is letterlijk een automobiel met een keuken erin. Ze variëren van oude schoolbussen tot mini-karretjes en serveren van alles. Veelal specialiseren foodtrucks zich in één soort product. Denk aan taco's, sushi, goede koffie of ijs. Hier vertellen we meer over foodtrucks.

Randstedelijke trekpleister

Hoewel het aantal mobiele keukens flink is gestegen, blijkt het fenomeen zich vooral te richten op de randstad. 45% van de foodtrucks zijn gevestigd in Noord-Holland en Zuid-Holland. Hier zijn 1113 geregistreerd. De provincie Drenthe, heeft er met 51 de minste. 

Foodrucks op evenementen

Maar waarom zijn foodtrucks zo populair? Onno van Gent, eigenaar van Foodtruckbooking.com vertelt aan het AD dat de stijging te maken heeft met de bijdrage die foodtrucks leveren aan evenementen. 

Op de vraag waarom de foodtrucks zo massaal worden ingezet op evenementen zegt van Gent: ,,Ze dragen in belangrijke mate bij aan de sfeer. En de consument vindt niet alleen de kwaliteit van het eten belangrijk, hij vraagt ook om vernieuwing. Een goede foodtruck onderscheidt zich met vers en gezond eten, gecombineerd met een origineel concept’’