Voor deze kaastrein moeten we bij de KAASBAR AMSTERDAM zijn. Dit spiksplinternieuwe restaurant opent vandaag haar deuren aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam (waar ooit het welbekende De Taart van m’n Tante zat van Taarten van Abel). Het concept? Eigenaren Thierry Westland, Hademar Veldhuisen en Mark Noë willen Nederlandse kazen op een unieke wijze onder de aandacht brengen.

Lopende band

In het restaurant is een loopband geïnstalleerd waar gasten hun kazen in stolpen voorbij zien glijden. Je kunt zo'n lopende band wel kennen van sushi. In Japan wordt sushi veelal op die manier geserveerd en in Nederland kun je zo'n lopende band vol sushi ook vinden bij Zushi. KAASBAR AMSTERDAM verruilt sushi voor kaas. En dat vinden wij ook een best goed idee! 

View this post on Instagram

Rotatie zushi

A post shared by Hideki Yamamoto (@yamahide280785) on

Hollandse glorie

Op de vraag waarom er uitsluitend met Nederlandse kazen wordt gewerkt reageert Mark Noë: ,,Enerzijds omdat we het belangrijk vinden om met lokaal product te werken, maar vooral ook omdat er in Nederland zo vreselijk veel mooie en bij het publiek vaak onbekende kazen worden geproduceerd. Dat brede en diverse
Nederlandse kaasaanbod willen wij in KAASBAR AMSTERDAM een podium geven.”

Ook vlees

Behalve kaas, happen we hier 'n charcuterieselectie van Nederlandse bodem terwijl we nippen van onze wijn- of bierpairing. Eigenaar Mark bereidt ons voor op verrassende smaakcombinaties als zachte schapenkaas met popcorn. Genoeg reden om eens langs te gaan. Dit doen we van maandag t/m vrijdag van 15.00 tot 23.00 uur en in het weekend tot middernacht.