Aan het recept zie je niet direct af waarom het recept zo immens populair is. Zo leest de ingrediëntenlijst 'gewoon' broodmeel, ei, suiker, gist, zout, warme melk en ongezouten boter. Het wordt pas halverwege de video duidelijk wáárom dit brood anders is dan andere. 

Kaas-knoflookbrood

Het verrijkte deeg (door toevoeging van boter) wordt 1 uur op 30 graden Celsius gerezen waardoor het een 'zachte' structuur zal krijgen. Hierna wordt het kruiden-kaasmengsel toegevoegd en het brood opnieuw afgebakken. Ditmaal voor 15 minuten op 170 graden Celsius. 

Het resultaat is een zijdezacht breekbrood met een knapperige korst en een flinke laag gesmolten kaas (waar trouwens ook een slimme tip voor wordt gegeven om het tussen de inkepingen te krijgen). De reacties onder de video zijn positief. Gebruikers die het recept hebben geprobeerd zijn enthousiast. Zelf proberen? Zie de video hieronder.