Het oude postkantoor was de afgelopen jaren een vergeten warenhuis, maar sinds kort is er een nieuwe foodhal geopend. De foodhal is nu al semi-geopend, maar een aantal stands staan nog in de steigers. Je kunt al wel bij een aantal van de 14 foodstands en 3 bars bij The Food Department terecht. En dat onder het genot van een prachtig uitzicht over de Spuistraat en het paleis op de Dam.
Deze nieuwe foodhal is geopend in Amsterdam!

Dit zijn de foodstands:
Taco's & Tequila
Geen verrassende naam als je ziet wat er op de kaart staat! De chefs proberen elk gerecht tot in de puntjes te perfectioneren. Spannende, moderne toppings worden geserveerd op een échte tortilla. Het is ook zeker de moeite waard om een glaasje échte tequila te nemen.

Ta Toru
Hier staat de Indonesische (met knipoog naar de Molukse) keuken centraal. Drie neven delen hun familiegerechten met de bezoekers. De kleine gerechten barsten van de smaak en proeven echt alsof je jezelf in Indonesië waant.

LIMALIMA
Proef hier de heerlijke gerechten uit de Nikkei cuisine. Japanse perfectie en explosieve smaken uit Peru smelten samen bij deze stand. Een primeur in de Nederlandse foodhallen die je absoluut niet mag overslaan.

Sushito
Na meerdere vestigingen te hebben geopend in Amsterdam, zijn ze nu ook te vinden in The Food Department. Probeer hier één van hun populaire poké bowls of een sushi burrito. Ook lekker: stel zelf een maaltijd samen met je favoriete ingrediënten.

China Supreme
Hier eet je huisgemaakte noedels in allerlei smaken. Ook traditioneel Chinees streetfood staat hier op het menu. Bijvoorbeeld de Jian Bing: een gevulde pannenkoek.

Toni Loco
Na een succesvolle vestiging op de Albert Cuyp, gaat Toni Loco hun heerlijke pizza's ook in de Magna Plaza serveren. Grote Italian-American pizza's die standaard worden belegd met drie soorten kaas en sesamzaadjes op de korst. Sharing is caring is hier het motto.

BEPITA
Deze Mediterrane stand bakt zijn eigen pita's in de houtoven, in volkoren en wit. De verse ingrediënten zijn een representatie van meerdere Mediterrane steden. De keuze aan vullingen is daarom reuze: van klassiekers als lamskebab tot vis, en gegrilde groenten.

Van 't Spit
Dit is alweer de vierde vestiging waar deze zaak hun heerlijke gebraden kip gaan serveren. Het concept is simpel, maar werkt goed: een biologische kip van 't spit, met een paar bijgerechten en huisgemaakte sauzen. Wij kunnen je verzekeren dat de échte kipliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen.

Brut de Mer
Verse vis tijdens het juiste seizoen. Dat is precies wat je kan eten bij Brut de Mer. Lobster roll, calamaris of fish and chips, alles wordt supervers geserveerd. Het hoogtepunt van het menu zijn de verse Zeeuwse oesters.

Matts Wonderland
Van de eigenaren van Bulls and Dogs is er nu Matts Wonderland. Waag je opnieuw aan de variatie aan hotdogs, die zelfs in vega versie te krijgen zijn, of aan de suikerzoete milkshakes. Nog niet genoeg? Bestel dan een portie topped fries.

THE BUTCHER
Burgers, burgers en nog eens burgers. Vlees, vis en vegetarisch: hoe je 'm ook eet, het kan hier allemaal. Het populaire restaurant heeft meerdere vestigingen in Amsterdam en ook nog eens op Ibiza en Berlijn.

Petit Gâteau
Voor de zoetekauw, is er Petit Gâteau. Taart, tartelettes, eclairs en macarons in vele verschillende smaken. Bij het selecteren van het assortiment wordt rekening gehouden met de smaken van het seizoen. Er staan dus elk seizoen nieuwe combi's op het menu. En dat is meer dan een goede reden om terug te komen

Dimsum District
Het succesvolle Shanghai Bistro gaat aan de slag met dit nieuwe concept in The Food Department. Hun naam past precies bij wat ze serveren: dimsum in allerlei soorten, maten en smaken. Daarnaast kun je hier ook bao buns en andere specialiteiten bestellen.

LIOS
LIOS wilt af van het idee dat de Griekse keuken alleen maar bestaat uit gyros en souvlaki. Wat het wel is? Eenvoudige gerechten met ontzettend veel smaak. Vlees is een belangrijk onderdeel, maar vooral groentegerechten staan hier centraal.

Ook interessant
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen