Zonnige zaterdag
Wakker worden op een zonnige dag in een groene omgeving, fluitende vogels, wat eenden die rondscharrelen, rustig ontbijten en weten dat je de hele dag bezig kunt zijn met je grootste hobby: is dat het ultieme vakantiegevoel?

In het wild
Een vol programma op de eerste volle dag van 24Kitchen&Cottages: er waren kookcolleges, workshops waarbij bezoekers zelf aan de slag konden, vragenuurtjes met de chefs, een foodmarkt en natuurlijk het subtropisch zwemparadijs voor de liefhebber. De chefs van 24Kitchen ontmoetten voor het eerst de kijkers in het ‘wild’, eigenlijk het belangrijkste uitgangspunt van het weekend. Wanneer de chefs ook kijkers blijken te herkennen, bijvoorbeeld door contact via sociale media, is de toon gezet voor een gezellige en persoonlijke ontmoeting.

Kennis delen
Met alleen bloem, water, wat vetstof en een kwastje toont Mounir in zijn kookcollege dat met de meest simpele producten een onvoorstelbaar elegant resultaat geboekt kan worden. Zijn warka (huisgemaakt filodeeg) is het uitgangspunt voor een oneindigheid aan gerechten die je na deze presentatie eigenlijk direct wilt gaan maken. Een ander college, Meat Estée, begint met een veel groter statement: een heel lam. Estée deelt haar kennis en ervaring op het gebied van vlees uitbenen graag en met overtuiging met de bezoekers van haar college.

Aan de slag
Tijdens de workshop Cut the Crab van Angélique Schmeinck waande je je even in een technieklokaal, door tientallen mensen die tegelijk met een hamer hun project aanpakten. De vragenuurtjes met de chefs gaven de gelegenheid om dan eindelijk prangende kookvragen te stellen, variërend van de kwestie wat de beste bloem is om pasta van te maken tot wat nu eigenlijk het lievelingseten van je lievelingschef is.

Meester aan het werk
En zo was de hele dag gevuld met uiteenlopende en boeiende bijeenkomsten over het onderwerp wat ons allemaal verbindt: koken en eten. Rudolph van Veen sloot het inhoudelijke programma van de dag af, bewijzend dat hij de meester is op zijn vakgebied: een lesje chocolade met historisch begin, theoretisch midden en praktisch eind leverde meerdere applausrondes op. Do try this at home! Bezoekers van 24Kitchen&Cottages zijn de nieuwe Nederlandse experts als het om tempereren gaat. 

Na de mogelijkheid om de gerechten van de chefs te gaan proeven in een van de restaurants op het park, werd de eerste hele dag van 24Kitchen&Cottages afgesloten met een gezellig feest in het hoofdgebouw. Tijd voor dag twee, vol nieuwe workshops, colleges, delicatessenmarkt en een spetterende afsluiting van het programma.

>> Lees hier hoe de rest van het weekend is verlopen