Locatie 1: Gent/Kruiskerke

De Worsten beginnen hun reis in Amsterdam, waarna ze belanden bij hun eerste 'echte' locatie: het idyllische Kruiskerke, ten Westen van Gent. De reis verloopt niet helemaal zoals gepland, zo krijgen ze onderweg pech en duurt het even voordat ze een plek hebben gevonden om geld voor de benzine verdienen.

Na bij slagerij Gaston van de Walle in Kruiskerke zelf Gentse penzen (worsten) te hebben gedraaid, gaan ze de markt op van Gent waar ze de lekkerste broodjes worst, ingelegde venkel en een heerlijke peterselie-kervelmayo verkopen.

Locatie 2: De Champagne-streek

Onderweg naar de Champagne-streek genieten de jongens van het mooie uitzicht én de prachtige druivenranken in Frankrijk. Ze kloppen aan bij een champagneboer en vrij snel mogen ze voor hem en een groep vrienden een lunch voorbereiden, middenin de wijnvelden.

De Worsten gaan aan de slag met een typisch Frans ingrediënt, konijn, en maken er een zalige stoof van met pompoen, brood en bovenop gestoofde reepjes groene kool. Zalig!

Locatie 3: Vezelay en Avalon

Op weg naar San Sebastian gaan de Worsten aan de slag op de markt van Avalon en op zoek naar paddestoelen. Hier maken ze een goddelijk gerecht, bestaande uit getoast briochebrood, gesmoorde paddenstoelen, een gepocheerd eitje, geitenkaas én een frisse courgettesalade. Inderdaad, een hele mond vol. Maar de smaak is fantastisch.

Locatie 4: Bresse

De Worsten stranden in het idyllische Bresse, dé plek voor de lekkerste kippetjes van Frankrijk naar het schijnt. Hier gaan ze dan ook zeker mee aan de slag en ze toveren een zalige gepekelde en geroosterde Bresse kip met piperade op tafel.