Het Instituut is een programma van BNN/NTR waarbij honderd mensen worden opgesloten in in een voormalige kazerne in Ede en worden onderworpen aan tientallen experimenten. In deze aflevering zochten ze uit hoe men het beste een tompouce kan eten. 

De daklichters

,,Verreweg de grootste groep Nederlanders zijn daklichters. Zij halen eerst het roze dakje van de tompouce af en eten daarna de rest op met de room'', zo wordt in de aflevering uitgelegd.

Deze daklichters worden weer onderscheiden in de klassieke- en vrouwelijke daklichters. De klassieke daklichters eten eerst het roze dakje. De vrouwelijke bewaren deze voor het laatst 'want dat is het lekkerst'.

Primitieve vormen

Daarnaast bestaan er ook een aantal primitievere vormen zoals de prakkers en snijders: deze proberen met hun vork stukken van de tompouce te prikken of deze in stukken te snijden. Daarnaast heb je de onbevreesde happers. Zij slokken heldhaftig stukken van de tompouce naar binnen.

De splitsers en zijliggers

Naast de primitieve manieren, is er ook een grote groep 'splitsers'. Een beschaafdere manier van de tompouce eten waarbij het room van de tompouce met een mesje door midden wordt gesneden waardoor er twee gelijke delen ontstaan. 

De zijliggers leggen de tompouce éérst op z'n zij, waarna ze deze met mes en vork in stukken snijden. Zijwaarts happen komt ook voor, maar zorgt voor veel geklieder.

De drie-staps-raket

De vierde groep, en voor ons moeilijk om aan te zien, zijn de drie-staps-raketten. Zij halen de tompouce volledig uit elkaar en lepelen de room er tussenuit (en soms zelfs het glazuur van het dakje) en eten 'm dan in drie delen op. 

De allerbeste manier

Maar wat is dan de állerbeste vorm horen we je denken? Dat bleek de omgekeerde daklichter te zijn. Hierbij wordt eerst het roze dakje gelicht. Dan wordt de rest van de tompouce op de bovenkant geplaatst en zonder geknoei met mes en vork kan worden opgegeten.

Benieuwd hoe deze methodes eruit zien op beeld? Zie de video hieronder.