De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

truffelcake

75 min kooktijd
Truffelcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladecake
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Meng bloem met cacaopoeder en meng door het botermengsel. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 1 uur gaar.

Truffelcrème
Breng voor de banketbakkersroom de melk met de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie.
Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng met de banketbakkersroom. Roer de gesmolten chocolade al mixend door de crème. Stop als de chocolade goed gemengd is.

Snijd de chocoladecake horizontaal in 3 plakken. Besmeer 2 plakken cake met truffelcrème en leg de plakken weer op elkaar. Laat even opstijven snijd de zijkanten van de cake. Spuit rozetten truffelcreme op de cake.

Ganache
Hak de chocolade grof en breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en schenk de room over de chocolade. Laat de ganache afkoelen en roer glad. Druppel ganache over de truffelcrème. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker