Wotter an wind
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af, bewaar circa 200 ml kookvocht voor de mosterdstip en stoom ze droog.
- Verwarm de melk.
- Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk. Breng op smaak met de nootmuskaat.
- Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool in dunne repen.
- Pel en snijd de ui in grove stukken.
- Verwijder het velletje van de worst en snijd de worst in kleine blokjes.
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui circa 2 minuten.
- Voeg de kool toe en bak circa 3 minuten mee.
- Voeg de worst toe en laat circa 5 minuten bakken.
- Voeg het water toe, leg de deksel op de pan en stoof de kool in circa 10 minuten zacht.
- Giet de witte kool af.
- Roer de kool door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
Mosterdstip
- Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant.
- Schenk het achtergehouden aardappelkookvocht bij de spekblokjes en roer de mosterd erdoor.
- Meng in een kommetje een scheutje water met maïzena en roer door de saus.
Serveren
- Serveer de wotter an wind met mosterdstip. Bestrooi met wat peterselie.
0 reacties