De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zalmzijde uit de oven

Zalm is onmisbaar tijdens de feestdagen. In het programma Lekker Feestelijk! laat Jet zien hoe je zalmzijde uit de oven klaarmaakt.

40 min. voorbereidingstijd
20 min. oventijd
Direct naar recept
Zalmzijde uit de oven uit het programma Lekker Feestelijk!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Het is feest. En ik vind dat je tijdens de feestdagen niet te veel in de keuken moet staan als de gasten er al zijn. Daarom maak ik altijd gerechten die ik al eerder kan voorbereiden.”

Bereidingswijze

Zalmzijde uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verwijder het kontje en de houtachtige bovenkant van de stengels van de venkel. Halveer de venkel in de lengte en snijd in plakken van ca. 0,5 cm dik.

  3. Snijd de bieten in parten. Snijd de peren in de lengte in parten en verwijder het klokhuis. Verdeel de venkel, peer en biet over een ovenschaal.

    Bieten geven een hele erge rode kleur af. Gebruik een boterhamzakje als handschoen tijdens het snijden. Zo heb je geen last van rode handen!

  4. Roer 2 el olijfolie, 1 el honing en de mosterd door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de groenten en rooster 20 min. in de oven.

  5. Hak tweederde van de dille en dragon fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Boen de citroen en rasp de schil.

  6. Doe de fijngesneden dragon, dille, knoflook en citroenschil in een kom. Schenk 2 el olijfolie erbij. Breng op smaak met peper en zout en roer door.

  7. Vet de ovenschaal in met olie en leg de zalmzijde erin. Bestrijk de zalm met de marinade en bak in 15 minuten rosé.

  8. Snijd intussen de rest van de dille en dragon fijn en doe in een kom. Voeg 1 el honing, 2 el witte-wijnazijn en 6 el olijfolie toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

  9. Lepel wat van de dressing over de zalm en groenten. Serveer op het midden van de tafel.

    Met kerst doe je natuurlijk altijd extra je best. Voor de echte restaurantbeleving kan je borden voorverwarmen. Je zet een stapeltje borden voor 10 minuten in de oven op 80 °C.

In Lekker Feestelijk! deelt Jet van Nieuwkerk haar snelste recepten die je tijdens de feestdagen op tafel kan zetten. Zeg maar dag tegen de kerststress!

Lekker Feestelijk set met jet

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.