De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verstopt fruittaartje

Kluts het ei. Kneed suiker, boter, bloem en het ei tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de kleinste taartring in met olie. En zet hem op een met bakpapier beklede bakplaat.

60 min (voor)bereidingstijd
Verstopt fruittaartje

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Kluts het ei. Kneed suiker, boter, bloem en het ei tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de kleinste taartring in met olie. En zet hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol het deeg dun uit, steek er een cirkel uit en snijd een lange baan uit het deeg. bekleed de taartring ermee.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel schenk het eimengsel terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom op een bakplaatje afgespoeld met koud water, afgedekt met plasticfolie, afkoelen. Meng het amandelspijs met een gelijk deel banketbakkersroom en vul de vorm met de amandelvulling. Bak de bodem in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Eiwitschuim
Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak.

Verstopt fruittaartje
Pel en snijd de banaan in plakjes. Verdeel de resterende banketbakkersroom over de afgekoelde bodem en verdeel het fruit erover. Vet de grootste taartring in met olie schuif hem voorzicht over het fruit en de rand van de bodem. Spuit eiwitschuim tussen de rand van de taart en het fruit en spuit de rest van de taart vol met eiwitschuim. Strijk het eiwitschuim glad en haal de ring eraf. Rooster het eiwitschuim goudbruin met een gasbrander. Snijd de taart met een nat mes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker