De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tomatentaartjes

Deze tomatentaartjes zijn perfect als voorgerecht of borrelhapje. De kruidige smaak met een zoete ondertoon maakt het gerechtje een ware smaakexplosie.

25 min voorbereidingstijd
25 min oventijd
tomatentaartjes

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Door taartjes te garneren met tomaatjes in verschillende kleuren heb je gegarandeerd een kleurrijk festijn op je bord. Deze vrolijke taartjes zijn daarom ook perfect voor een feestje."

Bereidingswijze

Tomatentaartjes

  1. Verwarm de oven tot 200 °C.

  2. Druk met de grotere uitsteekvorm 16 rondjes uit. Leg er vast vier op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. Klop het ei los. Prik gaatjes in de bladerdeegrondjes met een vork gaatjes en bestrijk met een beetje ei.

  4. Steek met een kleinere uitsteekvorm in het midden van de overige 12 rondjes een cirkel uit. Zo krijg je 12 cirkelrandjes.

  5. Leg per bladerdeegrondje 3 lagen van de bladerdeegcirkels. Bestrijk iedere laag met een beetje van het ei.

  6. Bestrijk de bovenste rand ook met ei. Bestrooi daarna met de sesamzaadjes en 1 el za’atar. Bak dan voor 25 minuten in de oven. Laat daarna iets afkoelen.

  7. Verdeel de cherrytomaten in zijn geheel in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie,1 eetlepel honing en breng op smaak met zout en 1 el za’atar. Zet bij de taartjes in de oven en rooster tot deze gepoft zijn.

  8. Mix de ricotta glad met het citroensap, 0,5 el honing en zout. Doe daarna in een spuitzak. 

  9. Tik zachtjes in het midden van de bladerdeegtaartjes en vul daarna met de opgeklopte ricotta. Garneer met de gepofte tomaten.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker