Tomatentaartjes
-
Verwarm de oven tot 200 °C.
-
Druk met de grotere uitsteekvorm 16 rondjes uit. Leg er vast vier op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Klop het ei los. Prik gaatjes in de bladerdeegrondjes met een vork gaatjes en bestrijk met een beetje ei.
-
Steek met een kleinere uitsteekvorm in het midden van de overige 12 rondjes een cirkel uit. Zo krijg je 12 cirkelrandjes.
-
Leg per bladerdeegrondje 3 lagen van de bladerdeegcirkels. Bestrijk iedere laag met een beetje van het ei.
-
Bestrijk de bovenste rand ook met ei. Bestrooi daarna met de sesamzaadjes en 1 el za’atar. Bak dan voor 25 minuten in de oven. Laat daarna iets afkoelen.
-
Verdeel de cherrytomaten in zijn geheel in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie,1 eetlepel honing en breng op smaak met zout en 1 el za’atar. Zet bij de taartjes in de oven en rooster tot deze gepoft zijn.
-
Mix de ricotta glad met het citroensap, 0,5 el honing en zout. Doe daarna in een spuitzak.
-
Tik zachtjes in het midden van de bladerdeegtaartjes en vul daarna met de opgeklopte ricotta. Garneer met de gepofte tomaten.
0 reacties