De websites van 24Kitchen maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Tomatensoep met tomaten-broodsalade

Rating 5/5

Tomatensoep
Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook op halfhoog vuur. Voeg de tomaten toe en verhit al roerend circa 3 minuten op hoog vuur. Schenk de bouillon in de pan. Laat de soep circa 25 minuten koken en voeg de laurier en foelie toe. Verwijder de laurier en foelie en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie fijn. Meng het gehakt met de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Rol met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Kook de gehaktballetjes in circa 10 minuten gaar in water met zout.

Tomaten-broodsalade
Snijd het brood in plakken en bestrijk met olijfolie en rooster ze goudbruin op de grill of in de oven. Snijd of scheur het brood in stukken. Snijd de tomaten in stukken. Scheur de basilicumblaadjes grof. Pel en hak de knoflook. Meng de basilicum, knoflook, kappertjes, 4 eetlepels olijfolie en azijn met het brood en de tomaten en breng de salade op smaak met zout en peper. 

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen