De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

theecakeje met amandel en abrikozen

Het zit 'm al in de naam maar dit schattige cakeje is het allerlekkerst met een flinke kop thee. Snel een thee-date inplannen!

30 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Theecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Het zit 'm al in de naam maar dit schattige cakeje is het allerlekkerst met een flinke kop thee. Snel een thee-date inplannen!

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180
 °C, boven en onderwarmte.

Stap 2:
Vet de bakvorm in met boter en leg er een velletje bakpapier in.

Stap 3:
Pureer de heft van de abrikozen, ei en de ahornsiroop met een staafmixer of in de foodprocessor.

Stap 4:
Meng in een kom de bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en het kaneelpoeder. Meng 20 g geschaafde amandelen erdoorheen. Meng de abrikozenpuree erdoorheen en roer tot een beslag.

Stap 5:
Snijd de rest van de abrikozen in kwarten. Giet het beslag in de springvorm en leg de partjes abrikoos er bovenop. Bestrooi met de rest van de geschaafde amandelen. Bak het cakeje in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Glacé

Stap 1:
Verwarm de abrikozenjam met het sap van de citroen. Laat het geheel kort inkoken. Bestrijk het cakeje voor een mooie glans laag met de glacé.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker