Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C, boven en onderwarmte.
Stap 2:
Vet de bakvorm in met boter en leg er een velletje bakpapier in.
Stap 3:
Pureer de heft van de abrikozen, ei en de ahornsiroop met een staafmixer of in de foodprocessor.
Stap 4:
Meng in een kom de bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en het kaneelpoeder. Meng 20 g geschaafde amandelen erdoorheen. Meng de abrikozenpuree erdoorheen en roer tot een beslag.
Stap 5:
Snijd de rest van de abrikozen in kwarten. Giet het beslag in de springvorm en leg de partjes abrikoos er bovenop. Bestrooi met de rest van de geschaafde amandelen. Bak het cakeje in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Glacé
Stap 1:
Verwarm de abrikozenjam met het sap van de citroen. Laat het geheel kort inkoken. Bestrijk het cakeje voor een mooie glans laag met de glacé.
Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.
0 reacties