De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tapasgerechten

Tapas! De heerlijke kleine gerechten waar je niet genoeg van krijgt. Wil je ook weten hoe je deze maakt? Bekijk hier het recept.

80 min (voor)bereidingstijd
Tapasgerechten

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Krokante kippenvleugels
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster het komijnzaad en het venkelzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Vijzel komijnzaad, venkelzaad, paprikapoeder en de rietsuiker fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de kip met het specerijenmengsel en de knoflook. Rasp de citroen boven de kip. Verdeel de citroenrasp over de kip en besprenkel met het sap van de citroen. Marineer de kippenvleugels circa 1 uur.

Schenk een laagje water in een braadslede en leg het ovenrek erop. Verdeel de kippenvleugels over het rek en bak de kippenvleugels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Inktvisringen
Verwarm de olie in een pan of een frituurpan voor tot 180 ºC. Maak de inktvis schoon en snijd de inktvis in ringen. Strooi de bloem op een bordje en wentel de inktvis erdoor, klop goed af.

Beslag inktvisringen
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en meng vervolgens langzaam de honing en het bier erdoor. Wentel de inktvis door het beslag en frituur de inktvisringen in circa 1 minuut goudbruin. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Witte bonenstoof
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheutje olie in de pan en fruit de ui, knoflook en paprika’s circa 5 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af met de wijn en voeg de tomatenblokjes toe. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizo in circa 5 minuten krokant. Snijd de chorizo in plakjes en voeg toe aan de pan met bonen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en hak de peterselie en roer door de witte bonenstoof.

Bekijk hier meer lekkere borrelhapjes

Wat vind jij belangrijk als het om eten gaat? Smaak, een mooie opmaak op het bord, een gezellig gedekte tafel, gezonde ingrediënten… En wat denk je van de mensen die ervoor gezorgd hebben dat al dat lekkers en moois bij jou terecht komt?

In het programma Fairplate komen al deze aspecten van het koken aan bod. Chef Andy McDonald laat je zien hoe je thuis een heerlijk en eerlijk gerecht kunt maken. Of het nu gaat om ingrediënten uit Azië of Zuid-Amerika, om chocolade, koffie of quinoa: wanneer het eerlijk is, smaakt het extra lekker.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker