Tomaatjes
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Bestrooi ze met een beetje zout, versgemalen peper en besprenkel met olijfolie. Pof de tomaatjes circa 15 minuten in de oven.
Pasta
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Garnalen
- Pel de ui, snijd doormidden en vervolgens in kleine blokjes.
- Pel de knoflook en snijd de knoflook en de peper fijn.
- Snijd de prei in dunne ringen.
- Verhit olijfolie in een pan en roerbak de garnalen circa 1 minuut.
- Voeg de ui, knoflook, rode peper en prei toe, roerbak circa een halve minuut en voeg dan de pasta toe.
- Halveer de citroen en besprenkel de garnalen met het sap en extra olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen.
Serveren
- Verdeel de pasta met garnalen over borden en leg de tomaatjes erop. Rasp de Parmezaanse kaas erover en garneer met basilicum.
Smaakt naar meer? Dit zijn onze lekkerste spaghetti-recepten! >
Meld je aan en praat mee