Verwarm de oven voor tot 190 °C (gasovenstand 5). Vet een vierkant bakblik van 20 cm in met olie en bekleed het met bakpapier. Meng de boter in een kom met de bloem, suiker en fijngeraspte schil van een halve sinaasappel door ze met duim en wijsvinger door elkaar te wrijven. Knijp en wrijf er een luchtig deeg van – niet kneden! – en druk het in een laagje van 1 cm in het bakblik. Prik met een vork gaatjes in het hele oppervlak en zet het blik 20 minuten in de oven, of tot het zandgebak licht goudbruin is. Haal het blik uit de oven, strooi een schepje suiker over het nog warme gebak en laat afkoelen.
Smelt intussen de chocolade in een hittebestendige kom op een pan zachtjes pruttelend water en zet de kom opzij. Snijd het zandgebak in 12 gelijke reepjes en leg ze op een rooster om volledig af te koelen. Besprenkel met de gesmolten chocolade en rasp de rest van de sinaasappelschil erover. Snijd de sinaasappel in dunne partjes en serveer ze erbij.
© 2017 Jamie Oliver
Jamie Oliver volgen? Check hier zijn Facebook-pagina, Instagram-account en YouTube-kanaal.
0 reacties