De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shanghai steamed bun

Ze zijn overheerlijk en zitten boordevol met smaak. Tuurlijk, ik heb het over de heerlijke steamed buns. Je kunt bijna geen restaurant meer betreden zonder een dumpling of steamed bun op de kaart te ontdekken. Ze zijn razendpopulair. En ons hoor je niet klagen, integendeel zelfs. Eveline deelt haar recept van een heerlijke steamed bun.

25 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Shanghai pan fried bun

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Ze zijn overheerlijk en zitten boordevol met smaak. Tuurlijk gaat dit over deze heerlijke steamed buns. Je kunt bijna geen restaurant meer betreden zonder een dumpling of steamed bun op de kaart te ontdekken. Ze zijn razendpopulair. En ons hoor je zeker niet. Eveline deelt haar recept van een heerlijke steamed bun.

Bereidingswijze

Stap 1:
Doe de broodmix in en kom en schenk langzaam het water erbij en roer met stokjes door. Kneed vervolgens goed door met je handen. Haal het deeg uit de kom en rol het deeg uit naar voren over je werkblad totdat het soepel aanvoelt. Doe het deeg in een kom, dek af met folie en laat een half uur rijzen.

Stap 2:
Verwijder de schil van de gember en snijd fijn. Verwijder de uiteindes van de bosui en snijd fijn. Voeg de gember en bosui toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout, kippenbouillonpoeder en peper. Voeg daarna de sesamolie samen met een klein scheutje water toe en kneed het gehakt door.

Stap 3:
Rol het deeg uit tot een lange rol en snijd in ongeveer 40 gelijke stukjes. Maak de bolletjes plat en rond. Bestrooi met bloem en rol met een deegroller nog wat platter. Neem het ronde plakje deeg in je handen en vul met een schep gehaktmengsel (niet te vol!). Duw de vulling iets naar binnen en vouw de rand van de vulling naar het midden. Draai de uiteindes iets aan elkaar om een bun te maken.

Stap 4:
Verhit een scheutje olie in de pan. Doe de buns erin en schenk een beetje olie op de buns. Wanneer de pan goed heet is en de onderkant van de buns een krokant laagje hebben gekregen, schenk je ongeveer 1 cm water in de pan. Doe de deksel op de pan en stoom de buns voor ongeveer 5-10 minuten.

Stap 5:
Zet het vuur uit en bestrooi de Shanghai pan-fried buns met fijngehakte bieslook en sesamzaadjes. Serveer met chilisaus.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Logo Amazing Oriental

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker