Stap 1:
Doe de broodmix in en kom en schenk langzaam het water erbij en roer met stokjes door. Kneed vervolgens goed door met je handen. Haal het deeg uit de kom en rol het deeg uit naar voren over je werkblad totdat het soepel aanvoelt. Doe het deeg in een kom, dek af met folie en laat een half uur rijzen.
Stap 2:
Verwijder de schil van de gember en snijd fijn. Verwijder de uiteindes van de bosui en snijd fijn. Voeg de gember en bosui toe aan het gehakt. Breng op smaak met zout, kippenbouillonpoeder en peper. Voeg daarna de sesamolie samen met een klein scheutje water toe en kneed het gehakt door.
Stap 3:
Rol het deeg uit tot een lange rol en snijd in ongeveer 40 gelijke stukjes. Maak de bolletjes plat en rond. Bestrooi met bloem en rol met een deegroller nog wat platter. Neem het ronde plakje deeg in je handen en vul met een schep gehaktmengsel (niet te vol!). Duw de vulling iets naar binnen en vouw de rand van de vulling naar het midden. Draai de uiteindes iets aan elkaar om een bun te maken.
Stap 4:
Verhit een scheutje olie in de pan. Doe de buns erin en schenk een beetje olie op de buns. Wanneer de pan goed heet is en de onderkant van de buns een krokant laagje hebben gekregen, schenk je ongeveer 1 cm water in de pan. Doe de deksel op de pan en stoom de buns voor ongeveer 5-10 minuten.
Stap 5:
Zet het vuur uit en bestrooi de Shanghai pan-fried buns met fijngehakte bieslook en sesamzaadjes. Serveer met chilisaus.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD
0 reacties