Voorbereiding
-
Snipper de ui en hak de knoflook voor de tomatensaus. Fruit de gesnipperde ui, geraspte knoflook, oregano en chilivlokken in olijfolie. Voeg het blik tomatenblokjes eraan toe wanneer dit gefruit is. Laat dit geheel op laag vuur sudderen zonder deksel. Blijf regelmatig roeren.
-
Pureer na 15 minuten de tomatensaus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Bewaar de saus gekoeld in een afsluitbaar bakje dat geschikt is voor de magnetron.
-
Snijd de aubergine, gele paprika, rode ui en courgette in blokjes. Bewaar alles gekoeld in een afgesloten bak.
Afmaken
-
Bak de naanbroden af in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
Snijd 2 tenen knoflook. Neem een ruime bak- of stoofpan. Verhit olijfolie. Bak als eerste de aubergine, gele paprika en rode ui aan in de pan. Voeg iets later de courgetteblokjes, knoflook, komijnpoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe. Bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe. Blus dit af met de groentebouillon en voeg ook de basistomatensaus toe.
-
Als de groenten in tomatensaus zo’n 3 minuten hebben geprutteld, maak je met de achterkant van de lepel vier kuilen in de saus. Breek in elke kuil een ei en bestrooi met zout. Doe de deksel op de pan en laat de eieren voor ongeveer 7 minuten op laag vuur gaar stoven in de saus.
-
Serveer de shakshuka in de pan op tafel met het naanbrood apart om te dippen.
1 reactie