De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shabu shabu

180 min voorbereidingstijd
10 min kooktijd
Shabu shabu

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Ponzu
Meng voor de ponzu het yuzusap met de bonitovlokken, kombublad, de sojasaus en de mirin. Laat minimaal 3 uur afgedekt in koelkast marineren.

Rasp de rettich tot je 1 eetlepel rasp hebt. Snijd de bieslook in ringen en meng dit met de rettich door de ponzu.

Goma dare
Meng alle ingrediënten voor de goma dare met elkaar tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout.

Dashi
Week de kombu circa 30 minuten in het water. Breng vervolgens het water met de kombu tegen de kook aan (maar laat niet doorkoken) en verwijder de kombu. Voeg de sake en het zout toe.

Shabu shabu
Schil de wortel en schil met de dunschiller flinterdunne banen van de wortel.
Halveer de shiitake. Snijd de lente-ui in schuine plakken.
Snijd het vlees in flinterdunne plakken en dresseer samen met de gesneden groente netjes in een diep bord.

Serveren en eten
Breng de dashi tegen de kook aan en doop de dunne plakjes vlees door de dashi. Wentel het vlees in één van de twee sausjes en eet het direct op. Als het vlees op is, laat je de groente in de dashi garen. De groente wordt met de saus gegeten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker