De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van polderhoen met radijs, scharrel ei en gepofde knoflook

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de bol knoflook in aluminiumfolie en pof de knoflook in de oven in circa 20 minuten gaar. Bestrooi de polderhoen met zout en peper. Verhit een scheut olie in een pan en bak de polderhoen om en om goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.

30 MIN
Salade van polderhoen met radijs, scharrel ei en gepofde knoflook

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verpak de bol knoflook in aluminiumfolie en pof de knoflook in de oven in circa 20 minuten gaar.
Bestrooi de polderhoen met zout en peper. Verhit een scheut olie in een pan en bak de polderhoen om en om goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.
Maak de radijsjes schoon en snijd ze doormidden. Breng de eieren in een pan met koud water aan de kook en kook ze circa 6 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd de eieren in vieren.
Knijp de citroen uit boven de kom en voeg zout, peper en mosterd toe. Knijp de teentjes knoflook, boven de kom, uit de bol en roer met een garde beetje bij beetje 200 ml olie erdoor. Snijd de ijsbergsla in repen en meng met de gemengde sla en de dressing. Verdeel de sla en radijsjes over borden. Snijd de polderhoen in plakjes en verdeel ze over de salade. Leg de partjes ei erbij en rasp de kaas erover.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker