De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van gebraden tamme eend met gekaramelliseerde peer

15 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Salade van gebraden tamme eend met gekaramelliseerde peer

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Salade
Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings circa een halve centimeter in. Bestrooi de eend met een beetje versgemalen peper. Leg de eend op de vetkant, in een koude koekenpan en bak langzaam in circa 10 minuten krokant. Het vlees moet licht rosé zijn. Bak eventueel nog even kort op de vleeskant.

Schil de peren en snijd de peren in lange repen. Laat de helft van de boter smelten in een koekenpan en bak de peren in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de honing toe en karamelliseer de peren. Verhit een scheut olijfolie en de rest van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelenmix circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper en laat uitlekken op keukenpapier. Rooster de walnoten in een droge koekenpan in circa 5 minuten goudbruin of 10 minuten in de oven op 180 ºC. Halveer de granaatappels en klop de pitjes los met de hand of een houten pollepel. Meng ze door de sla en sprenkel er olijfolie over. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes eruit

Dressing
Rasp en pers de sinaasappel. Schil en rasp de gember. Roer de ingrediënten van de dressing door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveer
Snijd de eend in dunne tranches. Leg de sla in het midden van het bord en verdeel er gebraden eendenborst over. Garneer met de paddenstoelen, peer, walnoten en partjes sinaasappel. Lepel vlak voor het serveren de dressing erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker