De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade chèvre chaud - salade met warme geitenkaas

Er gaat weinig boven gebakken geitenkaas. Voeg daar, salade, frambozen en roodlof aan toe en je hebt een geweldige maaltijdsalade. 

25 min kooktijd
salade warme geitenkaas

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Een klassiek Frans recept: chèvre chaud of gebakken geitenkaas salade. Met de toevoeging van zoete frambozen."

Bereidingswijze

Gebakken geitenkaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood in vieren. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.

  2. Snijd de geitenkaas in plakken van circa een centimeter dik. Leg op ieder stuk brood een plak geitenkaas. Ris de tijmblaadjes van de takjes en strooi ze over de geitenkaas.

  3. Bak de toast en geitenkaas circa 4 minuten in de oven. Besprenkel daarna met honing.

Frambozendressing

  1. Meng voor de dressing de frambozen met de frambozenazijn, Franse mosterd en de honing.

  2. Pel en snipper de sjalot en voeg deze toe aan de dressing. Meng alles met de olijfolie tot een lobbige dressing. Breng op smaak met zout en peper.

Geitenkaassalade

  1. Was, pluk en meng de slablaadjes. Pel en snijd de sjalot en voeg toe aan de sla. Pluk de roodlofblaadjes van de stronkjes en meng deze ook door de sla. Voeg wat dressing toe. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met een drupje olie. Voeg wat zout toe aan de pitjes. Pluk de kervelblaadjes van de takjes.

  2. Verdeel de salade over de borden. Besprenkel met wat extra dressing. Leg de geitenkaas op toast erop. Bestrooi met de kervelblaadjes en pijnboompitten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker