De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rudolph's burgermeesters

120 min kooktijd
Rudolph's burgermeesters

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladebiscuit
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken. Roer de boter en de eidooier door de chocolade. Spatel een lepel eiwit door het chocolademengsel. Schenk het chocolademengsel bij het eiwit en spatel rustig door. Schenk het beslag in een spuitzak. Spuit grote doppen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 12 minuten gaar. Laat het chocoladebiscuit afkoelen.

Chocolade-frambozenmousse
Snijd de chocolade in kleine stukjes. Klop het eiwit met 1 eetlepel suiker schuimig. Breng water en suiker aan de kook en kook circa 2 minuten door (121 ºC). Schenk de suikersiroop bij het eiwit en klop tot het eiwit lauwwarm is. Breng de frambozenpuree aan de kook en roer, van het vuur af, de chocolade en de boter erdoor. Klopt de slagroom stijf. Meng een eetlepel eiwitschuim door het frambozenmengsel en roer voorzichtig door. Spatel de rest van het eiwit door het frambozenmengsel en spatel de room erdoor. Schep de mousse in een spuitzak en spuit grote doppen op het biscuit. Zet ze in de vriezer en vries ze aan.

Ganache
Smelt 100 g chocolade au bain-marie en schenk de chocolade in een kleine spuitzak. Snijd de resterende chocolade in stukjes. Breng melk, room, suiker en boter aan de kook. Haal de pan van het vuur en los de chocolade erin op. Dompel de mousse door de ganache en garneer met een spiraal van chocolade.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker